Thaise zoete aardappel Massaman curry

Thaise massaman curry zoete aardappel[print_link]
Curry’s kan ik eigenlijk altijd wel eten. Of het nou vol zomer is of op een ijskoude winterdag. Nou ja, na een maand Sri Lanka was ik er heel even klaar mee. Nu het bijna herfst wordt, krijg ik weer zin in warme comfort gerechten. Het liefst uit één pan. Scheelt meteen weer afwas en ik heb een hekel aan afwassen. Deze Thaise zoete aardappel Massaman curry is zo een heerlijk en gezond comfort gerecht!

Ik heb al een hoop verschillende soorten curry’s gemaakt (zal ze binnenkort een op een rijtje zetten), maar blijf nieuwe variaties ontdekken, zoals Massaman curry. Massaman is een milde, zoete Thaise curry. Massaman is de mix van kruiden waar je de currypasta van maakt. Het is een zoete currypasta waarmee een heerlijke Thaise curry op basis van kokosmelk en aardappel wordt gemaakt.

Aardappel in curry vind ik heerlijk! Vooral als de kruiden goed in de aardappel getrokken zijn. Yum!

Thaise zoete aardappel Massaman curry

Een zoete, kruidige curry dus. De currypasta maak je heel makkelijk zelf. Alles in een keukenmachine en malen tot een geurige pasta. Je keuken gaat hier zo lekker van ruiken!

Naast zoete aardappel voegde ik een beetje tofu, kikkererwten, peultjes, cashewnoten en taugé toe. Het resultaat? Een grote pan heerlijke curry!

Je kunt zoals ik heb gedaan tofu én kikkererwten toevoegen of een van de twee. Ze bevatten namelijk beide eiwitten die er voor zorgen dat de curry vullend en voedzaam is. Serveer de curry met rijst.

Dit heb je nodig (2 personen)

2 zoete aardappels
200 ml kokosmelk
150 ml water
1 eetlepel sojasaus
1 klein blikje kikkererwten
100 gram tofu
100 gram peultjes
handje tauge
handje cashewnoten
150 gram rijst

Currypasta
1 ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
1 stengel citroengras
halve theelepel nootmuskaat
halve theelepel kaneel
1 theelepel kurkuma
1 theelepel chilivlokken
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel komijnzaad
2 theelepel agave
2 eetlepels olijfolie
limoensap van halve limoen + rasp
optioneel: 1 theelepel massala kruiden

Zo maak je het

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Maak eerst de currypasta. Snijd de ui in ringen. Verwijder de ‘wortel’ en de buitenste laag van de stengel citroengras en snijd deze in ringen. Doe alle ingrediënten van de currypasta in een keukenmachine en maal tot een pasta.

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Verhit een hapjes- of wokpan met 1 eetlepel olijfolie en bak de zoete aardappel samen met de currypasta 3 minuten aan. Voeg nu de kokosmelk en het water toe en laat de curry op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Voeg je tofu toe aan de curry? Voeg de blokjes tofu dan na 5 minuten toe aan de pan.

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze samen met de peultjes en een 1 eetlepel sojasaus toe aan de pan. Laat de curry nog 5 minuten zachtjes koken. Roer ondertussen goed door. Zet het vuur uit en voeg de cashewnoten n taugé toe aan de curry.

Garneer de curry met koriander (als je hier van houdt) en serveer de curry met de gekookte rijst.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!