[print_link]
Een heerlijk uitgebreid ontbijt, brunch of lunch. Toast met scrambled tofu, champignons en lente ui. Een perfect gerecht voor in het weekend, wanneer je net even wat meer tijd hebt om iets lekkers te maken. Een lekkere combinatie van smaken, gezond, vullend en helemaal plantaardig.
Kopje koffie er bij, een relax muziekje op de achtergrond en genieten van dit heerlijke gerecht.
Toast met scrambled tofu, champignons en lente ui
Scramled tofu, wel eens geprobeerd? Zo lekker! Ik houd zelf niet zo van ei, maar zelfs als je wel van ei houdt is dit een heerlijke vervanger. Ook heel simpel om te maken. Even verkruimelen, kruiden en bakken.
Voor toast gebruik ik meestal een dikke plak (volkoren) zuurdesem. Dit brood is lekker stevig, vullend en voedzaam.
Dit heb je nodig (2 personen)
2 dikke plakken zuurdesem/volkoren brood
150 gram tofu
half bakje kastanjechampignons
1 tomaat
1 avocado
1 stengel lente ui
2 tl sojasaus
1 tl paprikapoeder
1 teen knoflook
snuf peper en zout
Zo maak je het
Kruimel de tofu in een kom. Meng hier de sojasaus en paprikapoeder doorheen. Laat even staan. Snijd de champignons in plakken en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Verhit een bakpan met olijfolie en bak de champignons, knoflook en tofu ongeveer 8 minuten aan. Bak de laatste minuut de tomaat mee. Blijf goed omscheppen. Kruid met peper en een snuf zout.
Rooster twee dikke plakken zuurdesem in de oven, pan of broodrooster. Beleg met de scrambled tofu en gebakken champignons. Snijd de lente ui in ringen en avocado in plakken. Verdeel deze over de toast. Kruid eventueel met nog wat paprikapoeder.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.