Tofu korma met geroosterde bloemkool, cashewnoten en naan. Een heerlijke romige curry! Oorspronkelijk wordt deze Indiase curry met kip gemaakt, maar ik maakte (natuurlijk) een vegetarische (zelfs vegan) variant op basis van kokosmelk met tofu. En voegde nog extra geroosterde bloemkool en cashewnoten toe voor een vullende curry en lekkere bite. Heerlijk voedzaam comfort food.
Tofu korma
Deze romige curry is heel makkelijk en best snel gemaakt. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, want deze bestaat vooral uit kruiden en specerijen die je waarschijnlijk bijna allemaal al in je keukenkastje hebt staan. Helemaal wanneer je vaker curry’s maakt. En zo niet, is dit een goed begin om deze basiskruiden in te slaan 😉
Serveer de tofu korma met naan, zodat je lekker kunt dippen. Maar als er meer mensen komen eten of je hebt vee honger, kun je er ook nog rijst bij serveren. Ik doe vaak allebei, omdat ik dit het lekkerst vind en nooit kan kiezen…
Dit heb je nodig (3 á 4 personen)
Korma kruiden en specerijen
olijfolie
1 sjalot
3 teentjes knoflook
1 rode peper
3 cm verse gember
1 grote theelepel garam massala poeder
1 grote theelepel komijnzaad
1 theelepel kurkuma
halve theelepel cayennepeper
halve theelepel kaneel of kardemom
2 grote theelepels tomatenpuree
1 pak tofu (375 gram)
halve bloemkool (ongeveer 400 gram)
1 theelepel komijnzaad
400 ml kokosmelk
100 ml water + half blokje groentebouillon
naan en/of rijst
Garnering
2 handjes cashewnoten
peterselie of koriander
sap van kwart citroen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een beetje met olijfolie, kruid met een theelepel komijn en hussel even om. Rooster de bloemkool 20 á 25 minuten in het midden van de oven. Laat de oven aan staan op 180 graden voor het naanbrood. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet ook apart.
Snijd de tofu in blokken. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak de tofu op middelhoog vuur in 15 minuten aan beide kanten goudbruin. Zet apart.
Snipper ondertussen de sjalot en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een braadpan of hapjespan met een flinke scheut olijfolie en bak de sjalot en peper een minuutje aan. Voeg vervolgens de knoflook en alle andere kruiden toe. Schep het mengsel een minuut om, zodat deze niet aanbrandt en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Roer goed om en verwarm nog een minuut. Voeg nu de kokosmelk, 100 ml kokend water en het halve blokje bouillon toe. Roer alles tot een romig geheel en laat nog 10 pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even in de pan.
Voeg nu de tofu en bloemkool toe aan de pan, schep alles om en verwarm nog 5 minuten mee. Bak ondertussen het naan brood af in de oven.
Schep de tofu korma op de borden en garneer met citroensap, cashewnoten en peterselie/koriander. Serveer met naan en/of rijst.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.