Geroosterd tomatensoep met oregano

geroosterde tomatensoep[print_link]
Januari is voor mij de maand van de soepjes. Het is koud en donker, en na al die feestdagen heb ik weer zin in gezond en licht eten. Soepjes zijn dan ideaal! Binnen een half uur heb je een pan op tafel staan. Deze geroosterde tomatensoep met oregano en basilicum is een eenvoudig, maar heel smaakvol!

Geroosterd tomatensoep met oregano en basilicum

Door te tomaten te roosteren in de oven krijgen ze veel meer smaak dan even aanbakken in de pan. Ook worden ze zoeter in de oven. Dit is gewoon een heerlijke verse tomatensoep de je makkelijk en snel maakt.

En heb je nog een portie over? Lunch deze de volgende dag of vries in.

Dit heb je nodig (2 kommen)

olijfolie
1 ui
1 teen knoflook
half rood pepertje
5 trostomaten
1 eetlepel tomatenpuree
300 liter groentebouillon
1 eetlepel oregano
peper
verse basilicum

topping tip: pompoen- of zonnebloempitten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaten door vieren en verdeel deze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Rooster de tomaten 20 minuten in de oven.

Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een soeppan met olijfolie en bak fruit de ui een minuut aan. Voeg de knoflook, peper, tomatenpuree en oregano te en bak een minuut mee.

Voeg de geroosterde tomaten en bouillon toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en garneer de soep met verse basilicum.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.