Turkse pizza; gezond en vegan!

Turkse pizza gezond vegan

[print_link]
Vroeger (meer dan 10 jaar geleden) at ik denk ik mijn laatste Turkse pizza. Zo lekker vond ik dit altijd. Bij zo een Turks bakkertje waar het altijd heerlijk rook. Maar goed, hier zit vlees op, dus heb het nooit meer gegeten. Tegenwoordig haal ik wel eens een dürüm falafel, ook heel lekker! Toen ik aan het bedenken was wat voor gerechten ik met Pulled Oats zou kunnen maken, kwam er meteen een gerecht in mij op. Je raadt het al: Turkse pizza! Maar dan een gezond en vegetarische (zelfs vegan) variant.

Makkelijk, gezond en vegan

Pulled Oats is een perfecte ‘vleesvervanger’ voor gerechten waarbij je bijvoorbeeld gehakt 1-op-1 wilt vervangen, omdat de structuur hier op lijkt. Je kunt de Pulled Oats kruiden naar smaak, in het gerecht verwerken en klaar is je vegetarische gerecht! Daarnaast is het erg voedzaam. Het is gemaakt is van haver, erwten, tuinbonen, water en een snufje zout. En Pulled Oats zit vol eiwitten, 30 gram per 100 gram!

Lees hier uitgebreid over Pulled Oats en voor meer recepten

Recept Turkse pizza

De Turkse pizza was nog beter gelukt dan ik dacht! Tijdens het bereiden rook het al ontzettend lekker door de kruiden en harissa, maar bij het eten had je mij zo wijs kunnen maken dat het een ‘echte’ Turkse pizza was. En dat terwijl ik niet eens van vlees hou… Pulled Oats, wat een uitvinding!

Nog leuker, deze gezonde variant is echt heel simpel en snel gemaakt. Vooral als je Libanees platbrood gebruikt of haal een durum rol bij de Turkse bakker. Wanneer je voor het sausje plantaardige yoghurt gebruikt, is het gerecht helemaal vegan.

Dit heb je nodig (2 pizza’s)

2 stuks Libanees platbrood
1 pakje Pulled Oats naturel
2 tenen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepels harissa
1 rode ui
1 groene paprika
2 trostomaten
2 handjes ijsbergsla

Sausje
4 eetlepels (plantaardige) yoghurt
1 theelepel harissa
snuf peper
optioneel: snuf knoflookpoeder

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de Pulled Oats en de knoflook 8 á 10 minuten aan. Schep ondertussen een paar keer om. Snijd ondertussen de tomaat en paprika in kleine blokjes en snijd de ui in halve ringen.

Meng in een kom de Pulled Oats, tomaat, paprika en ui samen met de tomatenpuree en harissa. Hussel goed door elkaar. Verdeel het mengsel over het Libanees platbrood en breng op smaak met verse peper.

Verwarm de Turkse pizza’s ongeveer 3 minuten in de oven. Meng ondertussen voor het sausje de yoghurt, harissa, snuf peper en eventueel een snuf knoflookpoeder in een kommetje.

Verdeel de ijsbergsla over de pizza’s, besprenkel met de saus en oprollen maar!

[ dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Gold&Green food ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.