[print_link]
Valentine’s day! Je vindt het leuk of je hebt er helemaal niets mee. Maakt ook niet uit, want met deze heerlijke vanille wafels met chocolademousse en frambozen kun je sowieso wel ontbijten. Welke dag het ook is.
Wel een fan van Valentijnsdag? Maak dan zeker dit valentijnsontbijtje voor je lover, je mama of je beste vriendin (of gewoon lekker extra veel voor jezelf!). Daar scoor je zeker punten mee 😉
Vanille wafels met chocolademousse en frambozen
Wafels (en pannenkoeken en wentelteefjes en…) geven mij het ultieme ontbijtgevoel. Lekker uitgebreid ontbijten op een luie ochtend. En wafels en pannenkoeken met chocolade en rood fruit is toch de ideale combinatie voor een liefdesontbijtje?
Deze wafels zijn trouwens ook heerlijk als toetje. Mocht je de chocolademousse nou net even te heftig vinden in de ochtend? Laat deze dan weg. Je kunt de banaan als topping gebruiken of toevoegen aan het beslag. Hierdoor worden de wafels iets smeuïger.
Dit ontbijtje of toetje is naast lekker en voedzaam, ook nog eens makkelijk om te maken. Voor het beslag voeg je alles samen in een kom en de wafelijzer doet de rest van het werk.
De chocolademousse bestaat simpelweg uit een banaan en cacao. Eigenlijk geen saus, ook geen mousse, maar net er tussenin. Even samen mengen in een kommetje en je hebt een heerlijke saus/mousse voor over je wafels of pannenkoeken. En nog gezond ook!
Dit heb je nodig (4 wafels)
100 gram speltmeel
2 grote eieren
scheutje plantaardige melk
2 druppels vanille
3 el kokosolie
2 tl bakpoeder
Chocolademousse
1 banaan
1 el cacao
Topping
verse frambozen
kokossnippers
Zo maak je het
Meng in een kom het meel en bakpoeder. Klop in een andere kom de eieren luchtig en meng hier het scheutje melk, kokosolie en vanille doorheen. Voeg nu de kom met meel en bakpoeder toe en meng met een garde tot een beslag.
Vet de wafelijzer in met olijfolie en laat heet worden. Verdeel de helft van het beslag over de wafelijzer, sluit de wafelijzer goed en bak de wafels in 5 minuten knapperig. Het is belangrijker dat je de wafelijzer in de tussentijd niet opent. Bak vervolgens de andere twee wafels.
Maak in de tussentijd de chocolademousse. Doe hiervoor de banaan en cacao in een kom en mix kort met de staafmixer. Dit kan eventueel ook met een vork, maar door de staafmixer wordt de mousse gladder.
Leg de wafels op een bord, schep hier een lepel chocolademousse over en garneer met frambozen en kokossnippers.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.