Vanille porridge met granola

vanille porrige

[print_link]
Wanneer de dagen kouder en donkerder worden, ontbijt ik graag met een bakje porrigde. Een heerlijk warm en gezond ontbijt, dat ook nog eens snel gemaakt is. Er zijn vele varianten, maar deze vanille porrigde is absoluut mijn favoriet!

Met dit heerlijke, voedzame kommetje kun je de hele ochtend door!

Vanille porridge met granola

De basis van deze porridge is havermout en plantaardige melk. Dit maakt het ontbijtje voedzaam en vullend. Met de toppings kun je alle kanten op.

Zelf vind ik blauwe bessen en knapperige granola van havermoutvlokken en noten heel lekker in combinatie met de vanille. Hierdoor bevat het ontbijt meteen een portie eiwitten en antioxidanten.

Dit heb je nodig (1 persoon)

40 gram havermout
200 ml kokos-rijstmelk
2 druppels vanille
1 el agave (optioneel)

toppings
granola
blauwe bessen
banaan

Zo maak je het

Doe de havermout samen met de kokos-rijstmelk, de vanille en eventueel agave in een pannetje en verwarm op middelhoog vuur. Zodra het begint te koken, zet je het vuur lager. Blijf goed roeren, totdat de havermout alle melk heeft opgenomen en je een romige pap hebt.

Schep de porridge in een bakje en bestrooi met toppings als fruit en granola.

Vanille porridge

Vanille porridge

Vanille porridge

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.