[print_link]
Tom kha soep, een van mijn lievelingssoep! Deze Thaise soep is oorspronkelijk met kip en de originele naam is eigenlijk Tom Kha Kai. Tom betekent soep, Kha betekent kokosmelk en Kai staat voor kip. Maar er zijn ondertussen al veel varianten, zoals deze vegetarische tom kha!
Vegetarische tom kha soep
Wat deze soep zo lekker maakt, is de citroengras, gember en een beetje pit van de rode peper. Door de kokosmelk is de soep een beetje romig, maar toch licht en fris. Een heerlijke soep voor in de lente!
Het recept stond al een tijdje op de blog, maar nog zonder foto’s. Tijd om dit lente soepje opnieuw te delen, met een verbeterd recept en foto’s!
Dit heb je nodig (2 kommen)
500 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
1 ui
1 stukje verse gember
2 stengels citroengras
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
3 lente uitjes
1 bakje kastanjechampignons (250 gram)
sap van halve limoen
1 tl sojasaus
2 limoenblaadjes (verkrijgbaar bij de toko)
optioneel: halve courgette
peper en zout
Zo maak je het
Snipper de ui, snijd de lenten ui in ringen en hak de knoflook, gember en rode peper fijn. Verwijder de buitenste laag van de stengels citroengras en snijd ook deze in ringen.
Verhit een soeppan met olie en fruit de ui, knoflook, gember, peper, lente ui en citroengras twee minuten aan. Snijd ondertussen de champignons in plakken en de courgette (wanneer je deze ook gebruikt) in kleine blokjes. Voeg de groenten toe en bak vijf minuten mee.
Voeg de de bouillon, kokosmelk, sojasaus, de limoenblaadjes en het sap van de limoen toe en laat de soep 10 minuutjes op laag vuur verwarmen. Haal de limoenblaadjes uit de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.