[print_recept]
Een dikke plak vers gebakken appelcake met walnoten, die nog een beetje warm is met een krokante korst… heerlijk! Als tussendoortje, bij de koffie/thee of als toetje. Deze vegan appelcake met walnoten is zó smeuïg en luchtig tegelijk, je zou bijna niet geloven dat de cake helemaal plantaardig is. Deze cake is zelfs nog lekkerder dan alle andere appelcakes- en taarten die ik gemaakt heb met ei en boter. Het geheim? Havermelk en vegan boter!
Deze vegan appelcake is makkelijk en snel gemaakt, dat kan echt iedereen met de juiste ingrediënten. Je moet alleen even geduld hebben wanneer de cake in de oven staat te garen en je hele huis ruikt naar appel met een vleugje gember en kaneel…
Dit heb je nodig
Cakevorm (20 cm)
200 gram speltmeel
3 kleine of 2 grote appels
100 gram walnoten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
30 gram suiker of 4 eetlepels agave
80 gram vegan boter
180 ml havermelk
sap van halve citroen
1 zakje baking soda (5 gram)
snuf zout
Zo maak je het
Verwar de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Doe deze in een kom en voeg hier het sap van een kwart citroen aan toe.
Klop in een andere kom de vegan boter samen met de suiker. Zeef het meel. Voeg het meel, de havermelk, kaneelpoeder, gemberpoeder en snuf zout toe aan de kom met boter. Meng met een hand garde tot een glad beslag. Meng het beslag niet te lang door.
Hak de walnoten fijn en meng de walnoten en stukjes appel door het beslag. Voeg als laatste de baking soda met daarbovenop het citroen sap van een kwart citroen toe en schep voorzichtig door het beslag.
Vet de cakevorm in met vegan boter of olijfolie. Schep hier het cakebeslag in. Bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. De cake is gaar als een satéprikker er droog uit komt. Laat de vegan appelcake goed afkoelen in het cakeblik, voordat je deze eruit haalt. Laat ten slotte nog even afkoelen op een rooster. Dan is de cake het lekkerst!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.