Dit is echt een winterse cake die perfect bij de feestdagen past: vegan gingerbread cake met sinaasappel! Een kruidige cake, waarvan je huis heerlijk gaat ruiken. En deze gingerbread cake is helemaal vegan, maar wél heel luchtig en smeuïg. De winterse kruidenmix in combinatie met sinaasappel is zo ontzettend lekker! Bij een kopje thee, als toetje of gewoon tussendoor, omdat je er niet van af kunt blijven…
De vegan gingerbread cake is ook nog eens heel makkelijk om te maken. Echt waar, je gooit de inhoud van twee kommen bij elkaar, de oven in en klaar is je heerlijke cake. Kan niet mislukken! Ook lekker met stukjes pecan- of walnoten erdoor.
Dit heb je nodig
150 gram speltmeel
50 gram speltbloem
270 ml plantaardige melk
2 eetlepels olijfolie
25 gram stroop (of meer naar behoefte)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baking soda
1 theelepel kaneel (poeder)
halve theelepel gember (poeder)
halve theelepel kardemom (poeder)
halve theelepel kruidnagel (poeder)
snuf zout
sap van halve sinaasappel
rasp van 1 sinaasappel
1 eetlepel bruine basterdsuiker (voor de topping)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef het meel en de bloem in een grote kom. Voeg hier alle kruiden, het zout, bakpoeder en bakingsoda aan toe.
Meng in een andere kom met een garde de melk, stroop, sinaasappel rasp en sap en olijfolie. Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met meel/bloem. Meng met een spatel door elkaar, maar niet te lang.
Vet een cakeblik in met een beetje olijfolie en giet het beslag in de cake. Besprenkel de bovenkant met bruine basterdsuiker. Bak de cake in het midden van de oven in 40 á 45 minuten gaar. Prik met een sateprikker in de cake of deze (zo goed als) droog er uit komt.
Haal de gingerbread cake uit de oven en laat eerst goed afkoelen in de cakevorm op een rooster. Haal vervolgens voorzichtig uit de vorm en laat nog even afkoelen op het rooster. Aansnijden maar!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.