Vegan kikkererwtenburgers

kikkererwtenburgers

[print_link]
Ik ben echt een fan van vega(n) burgers! Geen vlees, maar wel lekker in burgers happen. En ze zitten vaak nog vol vezels ook. Ideaal toch? Als ik ergens ben waar een vega(n) burger op de kaart staat, heb ik mijn keuze al gemaakt!

Helaas maak ik thuis veel te weinig burgers. Veel werk en gedoe denk ik dan vaak, maar eigenlijk is het zo makkelijk! Je gooit de ingrediënten in een keukenmachine, vormt er burgers van en bakken maar!

Bij deze kikkererwtenburgers gaat het net zo. Ze zijn makkelijk te maken, gezond, vegan en heel lekker! Zorg er wel voor dat je voldoende kruiden gebruikt, want de smaak van kikkererwten zelf is niet zo heel spannend.

Dit heb je nodig (3 burgers)
Blik kikkererwten (400 gram)
25 gram havermout
1 rode ui
Sap van halve citroen
1 teen knoflook
1 tl chilipoeder
1 tl komijnzaad
1 tl paprikapoeder
Peper en zout
Broodjes naar keuze
Humus

Toppings
Beleg de burgers met toppings naar keuze zoals tomaat, kiemen en rucola.

Zo maak je het
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Maal de kikkererwten grof in een keukenmachine (dus niet helemaal glad). Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng de havermout, ui, knoflook, kruiden en het citroensap door de gemalen kikkererwten.

Maak van het mengsel drie burgers (of 4 kleintjes). Zet de burgers een kwartiertje in de koelkast, zo worden ze wat steviger. Verhit een koekenpan met olie en bak de burgers in ongeveer 10 minuten om en om tot ze goudbruin zijn.

Snijd de broodjes doormidden en besmeer met wat humus, leg de burgers hier bovenop en maak af met toppings naar keuze.

| Heerlijk met zoete aardappelwedges

kikkererwtenburgers

kikkererwtenburgers

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.