Jaaa zomer! Heerlijke lichte dagen vol zon en lange zomeravonden. En wat doen we dan met z’n allen? De barbecue aansteken of lekker de hele avond buiten borrelen met hapjes en een glaasje wijn. Heerlijk! Een stokbroodje met kruidenboter kan dan natuurlijk niet ontbreken. Zelf ga ik het liefst voor ‘zelf maken’ en zoveel mogelijk plantaardig. Kruidenboter viel bij mij altijd meteen af en kwam ik toch weer terug op hummus…
Maar vanaf nu kun je genieten van zelfgemaakte romige en plantaardige kruidenboter. Ik heb namelijk hét recept voor 3 verschillende smaken vegan kruidenboter. En deze heb je ook nog eens heel snel en makkelijk zelf gemaakt. Wel zo fijn op een mooie zomerse dag.
3x vegan kruidenboter
Deze 3 verschillende varianten maak je super snel en simpel met als basis Becel Pure. Becel Pure is 100% plantaardig, rijk aan omega 3 en geheel vrij van palmolie en conserveermiddelen. Fijn! Voeg er groenten en/of kruiden aan toe en je hebt in een minuutje een heerlijke kruidenboter. Je kunt ze het beste een avond van te voren maken en in de koelkast bewaren. Zo kunnen de kruiden goed intrekken en zijn ze het lekkerst.
Eigenlijk mogen deze spreads natuurlijk geen kruiden ‘boter’ heten, maar ze zien er uit en smaken naar kruidenboter. Zo heerlijk romig! Maar dan een zelfgemaakte en plantaardige variant. Ideaal om te serveren bij de BBQ of op een zomerse borrel. Smeren maar!
1. Paprika kruidenboter
Lekker zoet door de puntpaprika en heerlijk op smaak door de knoflook, paprikapoeder en peper. Deze variant maak je het makkelijkste met een foodprocessor of anders een staafmixer.
Dit heb je nodig
100 gram Becel Pure
1 rode puntpaprika
halve theelepel paprikapoeder
halve teen knoflook
snuf peper
Zo maak je het
Snijd de paprika in stukken. Doe de margarine, paprika en paprikapoeder in de foodprocessor en maal tot een gladde spread. Voeg een snuf peper toe en smeren maar!
2. Kruidenboter met bieslook en citroen
Een frisse variant met bieslook en citroen. Makkelijk te maken in een kommetje zonder keukenapparaten.
Dit heb je nodig
100 gram Becel Pure
15 gram verse bieslook
halve teen knoflook
sap van kwart citroen
snuf peper en zout
Zo maak je het
Hak de knoflook en verse bieslook fijn. Meng de margarine, bieslook, knoflook, citroensap en snuf peper en zout door elkaar.
3. Pittige kruidenboter met harissa en za’atar
Oosters en lekker pittig met harissa en za’atar, mijn persoonlijke favoriet!
Dit heb je nodig
100 gram Becel Pure
1 theelepel harissa (2 als je echt van pittig houdt)
halve theelepel za’atar
sap van 1 part citroen
Zo maak je het
Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar.
[ deze recepten zijn tot stand gekomen in samenwerking met Becel Plantaardig ]
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!