[print_link]
Als er één gerecht makkelijk en snel te maken is en veel groenten bevat, dan is het wel Pad Thai! En laat deze vegan Pad Thai met scrambled tofu nou ook nog eens gezond en heel erg lekker zijn!
Zelf ben ik een echte groenteliefhebber. Mijn bord mag minstens voor de helft met groenten gevuld worden, heerlijk! Maar wist je dat de meeste van ons maar rond de 150 gram groenten per dag eten? Terwijl het advies minstens 250 gram per dag is!
We vinden het nog steeds lastig om voldoende groenten binnen te krijgen. De reden hiervan is vooral onvoldoende inspiratie en variatie*. Vier keer per week een avg’tje en altijd maar broccoli en bloemkool is ook een beetje saai 😉
Gelukkig willen we wel graag gezonder, veelzijdiger en vooral meer groenten eten, zonder al teveel moeite. Daar helpen Feelgoodyfood en Iglo je graag bij!
Snel en makkelijk voldoende groenten op je bord!
Je kent Iglo waarschijnlijk vooral van de vis & Spinazie (ik ook). Net als mijn postbezorger trouwens, die door de intercom vertelde dat hij met een doos vol vis voor mijn deur stond.
Dit was natuurlijk geen vis (hallo vegetariër) maar heel veel groenten. Iglo komt namelijk met iets nieuws; Iglo Groente-Idee! Dit zijn licht bereide groentemixen, die je klaar maakt in de pan. Uit de diepvries, zo op je bord!
Met deze groentemixen uit de vriezer heb je altijd voldoende groenten in huis om snel een heerlijk gerecht te maken én je hoeft niets meer te snijden. Ideaal wanneer je zin hebt in gemak!
Ik word zo blij dat van dit soort initiatieven, waarbij de focus ligt op meer groenten eten.
Genoeg variatie, want er zijn zes varianten; Holland met aardappel, Italiaans, Pompoen & Zoete aardappel, Aziatisch, Pesto en Boerenmix. De mixen bevatten geen toegevoegde conserveringsmiddelen, kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Bijna allemaal vegetarisch en een paar zelfs vegan.
Met de variant Aziatisch met taugé en peultjes, maakte ik deze heerlijke vegan Pad Thai met scrambled tofu, pinda’s en limoen.
Recept: Vegan Pad Thai met scrambled tofu
Dit heb je nodig (2 personen)
1 pak Iglo Groenten-Idee Aziatisch
100 gram bruine rijst noedels (of rijst noedels)
halve rode peper
2 teentjes knoflook
sesamolie
300 gram tofu
5 el sojasaus
2 el ketchup (zonder toegevoegde suiker)
snuf cayennepeper
1 limoen
50 gram ongezouten pinda’s
Zo maak je het
Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in kleine stukjes. Verhit een wokpan op redelijk hoog vuur met sesamolie en bak de tofu (met 1 el sojasaus en snuf cayennepeper) 5 minuten aan.
Hak ondertussen de knoflook en rode peper fijn. Haal de tofu uit de pan en leg even apart.
Verhit de wokpan met een scheutje sesamolie op hoog vuur (pan mag goed heet worden) en voeg de knoflook, peper en Iglo Groente-Idee Aziatisch toe in de pan. Bak in 9 minuten gaar en schep het geheel ondertussen goed om.
Maak ondertussen de saus. Meng hiervoor de ketchup, sojasaus, snuf cayennepeper en het sap van een kwart limoen door elkaar. Voeg de saus, tofu en noedels toe aan de groenten, schep goed om en verwarm nog 2 minuten.
Hak de pinda’s grof. Schep de Pad Thai op de borden en garneer met een handje pinda’s en een schijfje limoen.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
[ Dit artikel + recept is tot stand gekomen in samenwerking met Iglo ]