[print_link]
Met dit regenachtige herfstweer heb je toch zin in comfort food! Ik ben denk ik al 6x door een flinke regenbui gefietst en kan dan alleen nog maar denken aan warm eten. Ik denk sowieso bijna alleen maar aan eten, maar na de zoveelste regenbui had ik heel erg veel zin in een warme en vullende maaltijd, die ook nog eens snel klaar was. Het werd deze vegan shoarma met kommer dressing op Turks brood!
Vegan shoarma? Yes! Als je besluit om vegetarisch of zelfs helemaal plantaardig te eten, hoef je echt niet ineens van alles te laten staan. Met een paar kleine aanpassingen maak je gewoon een vegan variant. Kijk maar naar deze vegan shoarma. En moet je nagaan dat ik helemaal nooit van shoarma heb gehouden… maar dit broodje is echt heerlijk!
Vegan shoarma met komkommer dressing
Ik maakte de ‘shoarma’ van gekruide Seitan. Seitan is een plantaardig product op basis van tarwe-eiwit en heeft een vleesachtige structuur. Seitan wordt veel gegeten in Japan. Houd je niet zo van Seitan of is het bij jou in de buurt moeilijk te verkrijgen? Je kunt ook ook reepjes tempeh of tofu gebruiken.
Lekker op volkoren pita broodjes, in een wrap of Turks brood!
Dit heb je nodig (2 personen)
Turks brood
200 gram seitan (of tempeh-tofu)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
halve komkommer
1 rode paprika
1 trostomaat
ijsbergsla
verse peper
Kruidenmix
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel Harissa
1 theelepel komijn
1 theelepel Ras el Hanout
Komkommer dressing
100 ml plantaardige yoghurt
halve komkommer
snuf peper
Zo maak je het
Snijd de seitan (of tofu/tempeh) en paprika in reepjes, en hak de knoflook fijn. Doe deze samen met alle ingrediënten van de kruidenmix in een kom, hussel door elkaar en laat 10 minuten staan.
Verhit een wok- of koekenpan met olijfolie en bak de gekruide seitan/paprika 5 á 7 minuten aan. Schep goed om. Snijd ondertussen de tomaat en komkommer in plakjes en de ui in ringen.
Doe de yoghurt in een kom. Schil de komkommer in dunne reepjes met een juliennesnijder, Roer deze door de yoghurt en voeg een snuf peper toe.
Snijd het Turks brood open en vul deze met de ijsbergsla, komkommer, tomaat en ui. Schep hier de gekruide seitan/paprika over en maak af met een lepel yoghurt-komkommer dressing.
Happen maar!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.