Vegetarische spaghetti bolognese – makkelijk en snel

Spaghetti bolognese

[print_link]
Niks mis met een bord heerlijke vegetarische spaghetti bolognese! Vooral op een doordeweekse herfst- of winterdag, wanneer je gewoon zin hebt in comfort food, dat makkelijk en snel gemaakt is.

Je maakt van spaghetti bolognese heel simpel een vegetarische variant. Gebruik vegetarisch gehakt of een blikje linzen. Makkelijk en voedzaam! Wil je graag kaas op je pasta, maar deze wel vegetarisch houden? Let er dan op dat je vegetarische kaas gebruikt (zonder dierlijk stremsel).

Dit heb je nodig (3 á 4 personen)

100 gram volkoren spaghetti
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 pak vegetarisch gehakt
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram)
1 pakje tomatenblokjes (380 gram)
halve winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 eetlepel Italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel Cayennepoeder
verse basilicum
peper
snuf zout
optioneel: kaas

Zo maak je het

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in hele kleine blokjes.

Verhit een hapjespan met olijfolie en fruit de sjalotjes aan. Voeg na een minuut de knoflook, wortel, bleekselderij en kruiden toe en verwarm 2 minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en na een minuut de tomatenblokjes. Voeg naar smaak meer kruiden toe. Verwarm de bolognese saus 20 minuten op laag vuur met de deksel op de pan. Schep af en toe even om. Breng op smaak met peper en een snuf zout.

Verdeel de spaghetti over de borden en schep hier de bolognese saus overheen. Garneer met verse basilicum en eventueel kaas.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail