Veggie bowl

Veggie bowl[print_link]
Geen zin om uitgebreid te koken of geen inspiratie? Of gewoon behoefte aan een heleboel groente? Maak een veggie bowl! Een wat? Een kom vol met groente, peulvruchten en eventueel een dressing of dip zoals humus. Dat laatste vind ik een must, anders is het een beetje saai.

Je kunt de veggie bowl samenstellen met jouw lievelingsgroenten en peulvruchten. Ik ging voor de volgende ingrediënten.

Dit heb je nodig (1 veggiebowl)
Halve avocado
1 kleine zoete aardappel
Handje cherrytomaatjes
Broccoli roosjes
1 wortel
1 handje kidneybonen
Komkommer
Zonnebloempitten/pompoenpitten
1 grote eetlepel humus
Peper en tijm
Optineel: alfalfa

Zo maak je het
Verwarm de oven op 220 graden. Schil de zoete aardappel, snijd in stukken en rooster ongeveer 15 minuten in de oven. Kook de broccoli beetgaar.

Schaaf de wortel met een juliennesnijder in slierten, halveer de tomaatjes, snijd de komkommer in repen, de avocado in plakken en spoel de kidneybonen af. Doe alle groente in een grote kom. Breng op smaak met peper en tijm. Garneer met pitten en eventueel alfalfa. Maak het af met een grote eetlepel humus midden in de kom.

veggie bowl

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.