Voedzaam pitten-notenbrood met vruchten

noten-pitten brood met vruchten feelgoodbyfoodnoten-pitten brood met vruchten feelgoodbyfood[print_link]
Dit voedzame pitten-notenbrood met vruchten staat al zo lang op mijn receptenlijstje (een hele lang lijst met recepten die iknog eens wil maken). Nu baal ik dat ik dit brood niet veel eerder gemaakt heb, want het is zo lekker! En ook nog eens heel makkelijk trouwens.

Voedzaam pitten-notenbrood met vruchten

Een stevig en voedzaam brood vol met pitten, noten, zaden en gedroogde vruchten. Een heerlijk tussendoortje waardoor je weer even door kan. Of een dikke plak als ontbijt met een laagje roomboter of zelfgemaakte jam. Yum!

Het enige wat ik nog kan zeggen; maak dit brood en geniet er van! Is zo een heel brood veel te veel? Je kunt het brood in plakken snijden en invriezen.

Dit heb je nodig

170 gram volkoren (spelt)meel
120 gram dadels
120 gram gedroogde vijgen
30 gram zonnebloempitten
30 gram pompoenpitten
30 gram lijnzaad
50 gram amandelen
50 gram pecannoten
4 eieren
4 el gesmolten kokosolie
100 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)
1 tl bakpoeder
snuf zout
1 el olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Zeef het meel en meng vervolgens samen met het bakpoeder en snuf zout.

Snijd de dadels en gedroogde vijgen in stukjes en hak de noten grof. Meng de dadels, vijgen, noten, pitten en lijnzaad met een spatel door het meel.

Klop in een andere kom de eieren luchtig en meng de gesmolten kokosolie en melk erdoor. Meng dit vervolgens met een spatel door de kom met meel. Schep goed om tot het goed gemengd is en je geen meel meer ziet.

Voeg ten slotte nog 1 eetlepel olie door het beslag.

Vet een bakplaat in met olijfolie. Bak het brood in 50 minuten gaar in het midden van de oven.

noten-pitten brood

 

noten-pitten brood

noten-pitten brood

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.