[print_link]
Ontbijten met wafels, dat is op dit moment toch wel mijn favoriete ontbijt. Ik sla dan altijd meteen weer een beetje door en wil allerlei soorten uitproberen. Soms heb je zin in havermout, soms in boekweit en soms in spelt, toch? Door te variëren in meelsoorten, verhoudingen en toppings, wordt ontbijten met wafels nooit saai. Deze wafels, gemaakt van speltmeel, kaneel en blauwe bessen zijn luchtig en perfect voor een vrije koude herfstochtend. En ook voor elke andere ochtend trouwens..
Dit heb je nodig (2 wafels)
Wafelijzer
50 gram speltmeel
2 eieren
Flinke scheut plantaardige melk
1 tl wijnsteen bakpoeder
1 el kaneel of koekkruiden
Handje blauwe bessen
Kokosolie
Zo maak je het
Verwarm de wafelijzer op stand 3/4 en vet deze in met kokosolie. Mix in een kom met een garde het speltmeel, de eieren, melk, bakpoeder en kaneel. Is het beslag erg dik? Voeg dan nog wat melk toe. Meng vervolgens een handje blauwe bessen door het beslag. Giet het beslag in de wafelijzer en bak de wafels in 5 minuten gaar.
Heerlijk met blauwe bessen, kokossnippers en rauwe honing als topping.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.