[print_link]
Zin in een lekkere, gezonde maaltijd die makkelijk en snel gemaakt is? Ga dan lekker wokken! Op dagen dat ik niet zo een zin of weinig tijd heb om te koken, ga ik voor een wok! Meestal deze wok teriyaki met tofu en oosterse groenten!
Veel groenten, voedzaam, plantaardig en heel erg lekker! Maar ook makkelijk om te maken en lekker snel klaar.
Wok teriyaki met tofu en oosterse groenten
Je kunt een kant en klaar woksausje gebruiken, maar zelf maken is gezonder, verser en smaakvoller. Deze heb je trouwens binnen 10 seconde gemaakt (echt waar!).
Het lijkt misschien een lange ingrediëntenlijst, maar de sojasaus, honing en kruiden heb je waarschijnlijk al in je keukenkastje staan. Haal noedels, tofu of tempeh en verse groenten in huis en wokken maar!
Dit heb je nodig (2 personen)
100 gram soba noedels
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
3 stengels bosui
200 gram tofu
1 bakje champignons
50 gram edamame
3 stengels paksoi
50 gram tauge
Marinade tofu
halve tl gemberpoeder
halve tl knoflookpoeder
1 el sojasaus
Teriyaki saus
4 el sojasaus
1 el honing
2 cm verse gember
sesamzaadjes
Zo maak je het
Snijd de tofu in reepjes. Doe de tofu in een kom en marineer met 1 el soja, een halve tl gemberpoeder en een halve tl knoflookpoeder. Laat 5 minuten staan. Kook ondertussen de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verkapping.
Verhit een wokpan met een klein beetje olijfolie en bak de tofu 5 minuten. Schep goed om, zodat alle kanten gebakken worden. Zet de tofu apart.
Hak de knoflook en peper fijn en snijd de bosui in ringen. Verhit nog wat olijfolie in de wokpan en fruit de knoflook, peper en bosui 2 minuten aan. Snijd ondertussen de paksoi in stukken en de champignons in plakken. Voeg deze toe aan de wokpan en wok 5 minuten mee.
Hak of rasp de verse gember fijn. Maak een dressing van 4 el soja, 1 el honing, verse gember en sesamzaadjes. Voeg de dressing en de edamame bonen toe aan de wok. Schep goed om en verwarm nog 2 minuten. Voeg de laatste minuut de taugé toe.
Schep de noedels en gewokte groenten met tofu op de borden. Garneer met nog wat sesamzaadjes en eventueel verse koriander.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.