[print_link]
Maak zoveel mogelijk zelf, dan bepaal je zelf precies wat er in zit. Zo ook met spreads. De kant en klare spreads, dips en sausjes in de winkel zit vaak suiker en een hoop toevoegingen. Je eigen spreads maken is veel gezonder, smaakvoller en ook nog eens heel makkelijk.
Deze wortel-gember spread is geheel plantaardig en lekker op een boterham, in een wrap of op cracker.
Dit heb je nodig (1 bakje)
250 gram wortelen
1 cm gember
1 teen knoflook
1 tl komijnzaad
Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de wortels in kleine stukjes en kook ze gaar. Giet de wortels af en doe ze terug in de pan. Voeg de gember, knoflook en komijn bij de wortelen en laat een minuutje staan op laag vuur.
Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen. Meng de wortelen, gember en knoflook vervolgens in een keukenmachine tot een gladde spread. Breng op smaak met wat zout en peper.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.