[print_link]
Wraps zijn heerlijk en veelzijdig. In de lente en zomer zijn deze wraps met halloumi, avocado en granaatappelpitjes mijn favoriet! Vooral door de heerlijke, zoute grillkaas halloumi. In de koude wintermaanden zijn wraps lekker om te vullen met tomatensaus en kikkererwten.
Wraps met halloumi, avocado en granaatappelpitjes
Deze wraps zijn, zoals de meeste gerechten op Feelgoodbyfood, makkelijk en snel gemaakt. Je hoeft eigenlijk alleen de groenten te snijden en de halloumi een paar minuten te grillen. Vul de wrap met alle ingrediënten, maak in een halve minuut de dressing en klaar is je heerlijke, gezonde lunch of avondeten!
Een perfect gerecht voor een heerlijke lente- of zomeravond op het balkon of in de tuin. Of wat dacht je van een koude wrap als lunch? Ze zijn namelijk heel makkelijk om mee te nemen.
Dit heb je nodig (4 wraps)
volkoren wraps
1 pakje halloumi
bakje roma tomaatjes (of cherrytomaatjes)
zakje sla naar keuze
1 avocado
1 granaatappel (of een bakje pitjes)
1 rode ui
1 teen knoflook
snuf paprikapoeder
peper
Dressing
4 el (plantaardige) yoghurt
1 tl tahi
1 el citroensap
halve tl kerriepoeder
Zo maak je het
Hak de knoflook fijn en snijd de halloumi in plakken. Kruid de halloumi met een beetje paprikapoeder. Verhit een pan met olijfolie en bak/grill de halloumi samen met de knoflook in de pan om en om, tot de halloumi goudbruin is.
Snijd de rode ui in ringen, de tomaatjes doormidden en de avocado in reepjes. Verwijder de granaatappelpitjes uit de granaatappel.
Verwarm de wraps in de oven of koekenpan. Vul de wraps met de sla, rode ui, avocado en tomaatjes. Leg de gegrilde halloumi op de wrap, garneer met granaatappelpitjes en kruid met verse peper.
Meng de yoghurt, tahin, citroensap en kerrie in een kommetje. Besprenkel de dressing over de wraps.
Tip; ook heel lekker met olijven!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.