[print_link]
Wraps, wie houdt er niet van. Ze zijn lekker en veelzijdig. Koude wraps voor de lunch of warme wraps voor het diner, zoals deze wraps met pittige tomatensaus en geroosterde kikkererwten.
Een heerlijk gerecht dat makkelijk te maken is, gezond en zelfs geheel plantaardig. Klinkt goed, toch?
Je kunt dit gerecht nog gezonder maken door de wraps zelf te maken. Liever kant en klaar wraps? Ga dan voor een volkoren variant.
Wraps met pittige tomatensaus en geroosterde kikkererwten
Voor dit gerecht rooster ik de kikkererwten van te voren in de oven. Hierdoor worden ze knapperig en kruidig, wat ik zelf heerlijk vind. Heb je niet zoveel tijd of geen zin om de kikkererwten eerst te roosteren? Spoel ze dan alleen af en voeg ze samen met de groenten toe in de pan.
Houd je niet van pittig? Laat het pepertje dan weg.
Dit heb je nodig (4 wraps)
4 volkoren wraps
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 rode paprika
1 courgette
2 stengels bosui
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
half rood pepertje
2 teentjes knoflook
1 el komijnzaad
2 tl paprikapoeder
peper
verse peterselie
Voor de geroosterde kikkererwten
1 el olijfolie
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
Zo maak je het
Kikkererwten roosteren
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze goed af. Meng in een kom de kikkererwten, olijfolie, 1 tl kurkuma en 1 tl paprikapoeder. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.
Wraps
Hak de knoflook en peper fijn en snijd de bosui in ringen. Snijd de paprika en courgette in blokjes. Verhit een bakpan met olie en bak de bosui, knoflook, peper, paprika, courgette, komijnzaad en paprikapoeder ongeveer 5 minuten aan, totdat de groenten gaar en knapperig zijn.
Voeg nu de tomatenblokjes en de geroosterde kikkererwten toe (en eventueel nog wat kruiden naar smaak). Schep alles goed om en verwarm nog twee minuten. Breng op smaak met peper.
Verwarm de wraps volgens de bereidingswijze op de verpakking. Vul de wraps met de vulling en garneer met verse peterselie.
Je kunt de wraps ook vullen, oprollen en 5 minuten verwarmen in de oven op 200 graden.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.