[print_link]
Yoghurt-choco swirl met krokante granola uit de pan. Een hemelse combi! Met zo een feestelijk ontbijtje wil je iedere ochtend wel beginnen, toch? Ook heerlijk als toetje trouwens. Of tussendoortje.
Yoghurt-choco swirl met snelle granola
Dit heerlijke, romige ontbijtje is ook nog eens voedzaam en helemaal plantaardig. De banaan, haverlokken en cacao geven je energie, en de yoghurt en noten zorgen voor de eiwitten. Een perfect ontbijt om je dag mee te starten.
Vooral omdat dit feestelijke ontbijtje ook nog eens heel makkelijk en binnen een paar minuten gemaakt is!
Wil je dit ontbijtje voor 1 persoon maken? Dan kun je gewoon de ingrediënten halveren.
Dit heb je nodig (2 glazen)
300 ml (plantaardige) yoghurt
1 el cacao
2 bananen
2 handjes pecannoten (of walnoten)
2 handjes havervlokken
1 tl honing
optioneel; kokossnippers
Zo maak je het
Doe de bananen en cacao in een kom en mix met een staafmixer tot een gladde massa. Bak in een pan de havervlokken, pecannoten en de honing twee minuten aan. Schep door elkaar en blijf goed omscheppen, tot je een krokante granola hebt.
Vul de glazen 1/3 met de yoghurt, dan een laagje choco swirl, weer een laagje yoghurt en eindig met de choco swirl. Garneer met de krokante granola en eventueel wat kokossnippers.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.