[print_link]
Mijn ontbijt bestaat 4 van de 7 dagen in de week uit een bakje plantaardige yoghurt met granola en fruit. Afgewisseld met smoothiebowls. Lekker, snel gemaakt en voedzaam. Zo kun je de ochtend even door.
Het weekend maak ik er natuurlijk altijd een uitgebreid ochtendritueel van met juices, pannenkoeken, wafels of een ontbijtcake.
Wel varieer ik er op los met mijn bakje yoghurt, zodat dit ontbijtje nooit saai wordt. Deze combinatie van yoghurt met vijgen walnoten en honing is echt heerlijk!
Vijgen zijn niet alleen een prachtige fruitsoort en heerlijk zoet, maar ook heel gezond. Ze bevatten veel vezels en mineralen en zijn goed voor je spijsvertering.
Yoghurt met vijgen, walnoten en honing
Ziet dit kommetje er niet kleurrijk en fris uit? Vol vezels en eiwitten! Waneer je agave gebruik in plaats van honing, is dit ontbijtje ook nog eens helemaal plantaardig.
Zo makkelijk en snel zet je een mooi en gezond ontbijtje op tafel!
Dit heb je nodig
plantaardige yoghurt
2 verse vijgen
handje havermoutvlokken
handje walnoten (grof gehakt)
1 el cacaonibs (of gehakte pure chocolade)
1 el honing of agave
Zo maak je het
Rooster in een pan de havermoutvlokken, gehakte walnoten en een eetlepel honing. Schep twee minuten goed om, tot de havervlokken goudbruin worden.
Meng je bakje voor de helft met yoghurt. Snijd de vijg door vieren. Snijd een vierde van de vijg in stukjes en roer door de yoghurt. Verdeel de rest van de vijgen en de granola van havermout en walnoten over de yoghurt. Garneer met cacaonibs
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.