[print_link]
Tijd voor een zomers taartje op de blog! Dit yoghurt-sinaasappel taartje met noten-dadel bodem en een topping van sinaasappel en pure chocolade schaafsel is heerlijk fris. Ideaal op zomerse dagen.
Yoghurt-sinaasappel taartje
Dit taartje is ook nog eens heel makkelijk om te maken en je hebt er geen oven voor nodig! Yes, een raw taartje. De smeuïge bodem van haver, dadels en noten maak je binnen 1 minuut in de foodprocessor. Heerlijk in combinatie met de frisse vulling van Griekse yoghurt, vanille, sinaasappel en agave. Versier met topping en klaar is je heerlijke gezonde taartje.
In plaats van agar agar kun je ook gelatine gebruiken, alleen is deze niet vegetarisch.
Tip: pureer met een staafmixer vers of bevroren fruit door de yoghurt voor een fruitige vulling.
Dit heb je nodig
Bodem
100 gram havermout
100 gram zachte dadels
70 gram walnoten
20 gram kokosolie (2 eetlepels)
snuf zout
Vulling
400 ml Griekse yoghurt
3 gram agar agar + 100 ml
5 druppels vanille (of vanille stokje)
sap van halve sinaasappel
2 eetlepels agave
pure chocolade
Topping
1 sinaasappel
pure chocolade
Zo maak je het
Doe de havermout, dadels, walnoten, kokosolie en snuf zout in de foodprocessor en maal tot een plakkerig geheel.
Bekleed een taart- of quichevorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan, zorg dat het overal even dik is en maak een opstaande rand. Zet de bodem in de koelkast.
Meng in een kom de yoghurt met de vanille, sinaasappelsap en agave. meng de agar gaar met 100 ml water. Verwarm vervolgens in een pannetje maar laat niet koken. Laat de agar agar eventjes afkoelen en spatel vervolgens door de yoghurt.
Giet de yoghurt over de bodem. Verdeel sinaasappel partjes over de taart en maak af met geraspte pure chocolade. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.