[print_link]
Chilisaus, heerlijk om te dippen bij de borrel of bij een tosti. Ik heb nooit geweten dat zeg chilisaus maken zo makkelijk is. En het is niet alleen makkelijk en snel gemaakt (in 5 minuten!), maar ook nog eens een stuk gezonder en heel erg lekker!
Zelf chilisaus maken
Liever wat pittiger? Laat dan wat zaadjes in de pepers zitten. Let op, dan wordt de chilisaus wel écht pittig! Bewaar de chilisaus in een dicht potje of flesje in de koelkast.
Dit heb je nodig
3 rode pepers
1 cm verse gember
2 teentjes knoflook
50 ml rijstazijn
100 ml water
2 eetlepel agave of honing
snuf zout
optioneel: 1 el maizena
Zo maak je het
Snijd de pepers doormidden en verwijder de zaadlijsten. Hak de peper, gember en knoflook fijn. Doe deze samen met het water, rijstazijn en agave in een keukenmachine. Pureer tot een sausje. Het hoeft geen gladde saus te worden. Ik vind het zelf wel lekker als er nog een beetje structuur in zit.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pannetje en fruit de gepureerde peper, gember en knoflook twee minuten aan. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten inkoken op laag vuur. Voeg een snuf zout toe.
Giet de chilisaus in een potje of flesje. Zet vervolgens in de koelkast, zo dikt de saus nog iets in.
Tip: wil je de saus wat dikker? Maak dan een papje van 1 el water en 1 el maizena en voeg dit bij de chilisaus in een pannetje, voordat je deze nog 5 minuten verwarmt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!