[print_link]
Sausjes zijn het lekkerst en gezonds wanneer je deze zelf maakt. Smaakvoller en je bepaalt zelf precies wat je er in doet. Verser krijg je ze niet, zoals deze Griekse tzatziki!
Wanneer je sausjes eenmaal zelf gemaakt hebt, wil je echt geen kant en klare variant uit de supermarkt meer. En laat je vooral niet tegenhouden, omdat je denkt dat zelfs sausjes maken gedoe is. Dit heb je namelijk heel makkelijk en snel gedaan, kijk maar naar het recept van deze heerlijke zelfgemaakte Griekse tzatziki saus.
Zelf Griekse tzatziki maken
Tzatziki! Een heerlijke, frisse saus van Griekse yoghurt en komkommer. Deze saus heb je binnen twee minuten gemaakt en past eigenlijk overal bij. Eerder maakte ik de tzatziki al bij het recept van deze pita ‘gyros’ met tempeh, maar past ook goed bij wraps, groentes of een salade.
Dit heb je nodig (1 kom)
170 gram Griekse yoghurt
halve komkommer
1 teen knoflook
peper en zout
1 eetlepel witte wijnazijn
Zo maak je het
Schil de komkommer, snijd deze doormidden en schep het vruchtvlees eruit. De schil en het vruchtvlees heb je niet nodig. Rasp de rest van de komkommer en hak de knoflook fijn. Meng in een kom de Griekse yoghurt, komkommer, knoflook, wijnazijn, snuf peper en zout.
Dippen maar!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.