[print_link]
Hummus! Ik ben een groot fan van deze heerlijke, smeuïge spread gemaakt van kikkererwten en tahin (sesampasta). Ik heb altijd een bakje in de koelkast staan, het liefst zelfgemaakt. Hummus is namelijk met (bijna) alles lekker! Op een broodje of cracker, in een wrap, bij salade of om groentes of Libanees brood in te dippen.
Je kunt eindeloos variëren met dit basisrecept. Wat dacht je van pittige hummus met Harissa, paprika of met bloemkool en kerrie? In dit artikel vind je 9 heerlijke variaties op hummus.
Maar nu terug naar het recept voor deze heerlijke klassieke hummus. Met een foodprocessor heb je in twee minuten een grote kom gemaakt. Alles mengen tot een gladde spread en klaar ben je. Lekker met Libanees brood.
Dit heb je nodig (1 grote kom)
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 eetlepel tahin
8 eetlepels olie
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
snuf zout
optioneel: 1 theelepel za’tar, komijn of paprikapoeder
Zo maak je het
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af met water. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng tot een egale hummus. Schep de hummus in een kom en besprenkel met nog wat extra olijfolie en eventueel kruiden.
Je kunt de humus in een dicht bakje/potje ongeveer 3 á 4 dagen bewaren in de koelkast.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.