[print_link]
Naanbrood is brood dat veel gegeten wordt als bijgerecht bij Indiase gerechten. Maar dit platte brood is ook heerlijk bij een kom soep of bij de borrel met wat dipjes.
Zelf naanbrood maken
Ik kocht altijd kant en klaar naanbrood uit de supermarkt, tot ik erachter kwam hoe makkelijk het is om dit brood zelf te maken. Naanbrood bestaat namelijk naar uit twee ingrediënten; meel en yoghurt, en eventueel wat kruiden.
Dit heb je nodig (4 broden)
200 gram (spelt) volkorenmeel
150 gram (plantaardige) yoghurt
7 gram gist
snuf zout
4 el olijfolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl tijm
Zo maak je het
Meng in een kommetje de olie, knoflookpoeder en tijm. Doe in een grote kom het meel, gist, de yoghurt en de helft van de olie met kruiden. Kneed hier met je handen soepel deeg van tot het elastisch is en niet meer erg plakt. Laat het deeg 15 minuten rusten in aluminiumfolie.
Verdeel het deeg door vieren en maak (rol) van elke stuk deeg een plat brood. Bestrijk de broden aan beiden kanten met de overgebleven olie. Verhit een grill- of koekenpan op hoog vuur (de pan moet goed heet worden) en bak de broden in 3 minuten per kant goudbruin.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.