[print_link]
Elke keer wanneer ik probeer om iets zelf te maken in plaats van de kant en klare variant uit de supermarkt te pakken, verbaas ik mij erover hoe makkelijk dit eigenlijk is. Helemaal met spreads, sausjes en dipjes. Niet alleen makkelijk om te maken, het is ook nog eens zo gedaan en een stuk gezonder en smaakvoller!
Zo ook deze rode pesto. Het is natuurlijk makkelijk om even een potje uit het schap van de supermarkt te pakken, maar met een paar ingrediënten en vijf minuten van je tijd, heb je al zelf een heerlijk potje rode pesto gemaakt.
Zelf rode pesto maken
Iedereen kent de groene variant van pesto, maar de rode is net zo lekker! Qau smaak zijn ze heel verschillend. Rode pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en parmezaan en heeft een iets intensere smaak dan de groene variant.
Zelf ben ik niet zo een kaas persoon en ik houd ook niet van romige gerechten. Van mij mag het lekker licht en plantaardig. Maar in sommige recepten, zoals pesto, hoort gewoon een beetje kaas (ik gebruik maar 20 gram). En wanneer je de pesto zelf maakt, is een beetje kaas echt geen probleem!
Rode pesto vind ik echt een heerlijke spread voor in de lente en de zomer. Lekker bij de borrel, op een broodje of wrap, maar ook in de pasta.
Dit heb je nodig (1 bakje)
100 gram zongedroogde tomaatjes
30 gram pijnboompitten
20 gram parmezaan
1 teen knoflook
3-4 el olijfolie
peper en zout
optioneel: paar blaadjes basilicum
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan, hier wordt de pesto nog lekkerder door. Doe de zongedroogde tomaatjes, parmezaan, knoflook en olijfolie in een keukenmachine en hak/maak fijn tot een spread. Breng op smaak met wat peper en zout.
Zelf houd ik niet van een hele olieachtige pesto, maar als je de pesto nog iets te droog vindt, kun je nog wat olie toevoegen. Je kunt ook de olie uit het potje van de zongedroogde tomaatjes gebruiken. Wil je de pesto iets romiger? Voeg dan wat meer kaas toe.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.