[print_link]
Het is de tijd van het jaar voor comfort food! Curry’s, stampot, homemade pizza’s, gevulde zoete aardappel én stoofgerechten. Misschien denk je bij stoofgerechten al snel aan vlees, maar een pan stoof kun je ook maken met heerlijke groentes en peulvruchten. Deze zoete aardappel-aubergine stoof met linzen is zelfs helemaal plantaardig!
Stoofgerechten maken hoeft trouwens ook niet een halve dag te duren of veel werk te kosten. Dit gerecht is heel makkelijk te maken, met enkel wat basisingrediënten en kruiden. En je hebt maar één pan nodig!
Zoete aardappel-aubergine stoof met linzen
Een grote pan heerlijke, kruidige stoof van groenten, linzen en bouillon. Doordat je het gerecht 30 minuten laat stoven, trekken de kruiden goed in de groenten. Lekker met een schep rijst of quinoa.
Dit heb je nodig (2/3 personen)
2 zoete aardappels
1 aubergine
1 rode paprika
1 blik linzen (400 gram)
1 blik tomatenblokjes
300 ml groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 ui
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
halve tl cayenne
peper en zout
verse peterselie of koriander
150 gram rijst of quinoa.
Zo maak je het
Kook de rijst of quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd ook de paprika en aubergine in stukken.
Verhit een stoof (of soep)pan met olie en fruit de ui, knoflook en kruiden een minuut aan. Voeg vervolgens de groenten toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en linzen toe en zet het vuur laag. Laat alles 30 minuten stoven met de deksel op de pan en roer af en toe even om.
Voeg peper en en snuf zout toe en schep de stoof op de borden. garneer met verse peterselie of koriander. Serveer met de rijst of quinoa.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.