Zoete aardappel chili met rijst

zoete aardappel chili

Soms heb je zin in een lekker en makkelijk eenpansgerecht! Macaroni, nasi of een heerlijke chili! Deze zoete aardappel chili met rijst is kruidig, voedzaam en lekker makkelijk en gemaakt! Ideaal voor drukke of luie dagen.

Tip: heb je een portie over (of maak lekker extra veel), vries deze in of eet de volgende dag als lunch.

Zoete aardappel chili

Deze kruidige chili zit naast zoete aardappel en groenten vol eiwitten en ijzer door de zwarte bonen. Serveer met zilvervlies- of bruine rijst. Deze varianten zijn veel minder bewerkt dan witte rijst en daardoor veel voedzamer. Ook is zilvervlies- en bruine rijst vezelrijk.

Wil je chili wat milder hebben, bijvoorbeeld wanneer er kinderen mee eten? Laat de rode peper en/of cayenne dan uit het recept.

Dit heb je nodig (2 a 3 personen)

100 gram zilvervlies/bruine rijst
2 zoete aardappels
1 blik zwarte bonen (400 gram)
1 blikje mais (150 gram)
1 gele paprika
1 blok tomatenblokjes (400 gram)
1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
halve theelepel cayenne
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel komijn
halve theelepel kaneel
snuf peper en zout
2 stengels lente ui (garnering)

Zo maak je het

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappels in 5 minuten beetgaar, maar niet te zacht. Zet even apart.

Snipper de ui en hak de knoflook en rode peper fijn. Snijd de paprika in blokjes. Verhit een bakpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, peper en alle kruiden (houdt 1 theelepel paprikapoeder apart) 2 minuten aan. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze 5 minuten mee.

Laat de bonen en mais uitlekken en spoel deze even af met water. Voeg de bonen, mais, blik tomatenbokjes, de zoete aardappel en een theelepel paprikapoeder toe aan de pan. Laat het gerecht 10 minuten verwarmen op laag vuur. Schep ondertussen een paar keer even om. Voeg ten slotte verse peper en een snuf zout toe.

Je kunt de rijst in de pan door de chili mengen, maar ook apart serveren. Snijd de bosui in ringen en garneer over de chili.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.