Zoete aardappel pancakes

Zoete aardappel recepten[print_link]
Deze pannenkoekjes gemaakt van zoete aardappel zijn denk ik de enige variant van de pannenkoek serie die ik regelmatig eet, maar nog niet op de blog staat. Hierbij zijn we dus compleet!

Elke keer als ik nieuwe pancakes uitprobeer, vind ik ze de lekkerste pancakes die ik ooit gegeten heb. Eigenlijk vind ik alle pancakes gewoon heel lekker, maar dit zijn misschien toch wel echt de lekkerste! Deze pancakes vullen goed door de zoete aardappel en havermout, en zijn door de aardappel een beetje zoet. En net als alle andere pannenkoekjes zijn ze gewoon een feestje om mee te ontbijten.

Dit heb je nodig (ongeveer 5 pannenkoekjes)
1 zoete aardappel (150 gram)
60 gram havermout (gemalen)
1 ei
150 ml rijstemelk (of andere plantaardige melk)
1 tl wijnsteen bakpoeder
1 tl kaneel
Kokosolie

Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de aardappel in voldoende water tot ze zacht zijn (ongeveer 10 minuten) en giet af. Meng in een kom de zoete aardappel, ei en de melk met een staafmixer. Voeg vervolgens de gemalen havermout, bakpoeder en kaneel toe en meng met een garde tot een beslag.

Verwarm een (pannenkoeken)pan met kokosolie. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 2 minuten aan een kant en keer voorzichtig om met een spatel. Bak de onderkant nog een minuut. Doe dit ook met de rest van het beslag totdat je een stapeltje heerlijke zoete aardappel pannenkoekjes hebt.

Besprenkel de stapel pannenkoekjes met honing en walnoten.

zoete aardappel pancakes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.