[print_link]
Het is december! Je gaat in het donker de deur uit en je komt in het donker thuis (wanneer moet ik nu foto’s maken?) Ook wordt het steeds kouder, mijn handschoenen heb ik al tevoorschijn gehaald. Wat is er dan lekkerder dan ’s avonds thuis op de bank zitten met een kleedje en een grote warme kom zelfgemaakte soep?
Precies, zelfgemaakt en niet uit een blik of zak die vol zitten met suikers, zout en e-nummers. Ik hoor vaak dat mensen uit gemak een zak soep kopen, omdat ze denken dat soep maken moeilijk is en veel tijd kost. Maar soep maken is het makkelijkste wat er is. Binnen 20 minuten heb je al een grote pan soep op tafel.
Tip: vries porties soep in. Zo heb je altijd een gezonde soep tijdens drukke periodes of wanneer je gewoon geen zin hebt om te koken in deze donkere maand.
Dit heb je nodig (3 a 4 personen)
3 grote zoete aardappels
1 ui
0.5 liter groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 tl komijnzaad
1 kleine tl chilivlokken (of half rood pepertje)
Peper en zout
Optioneel; geitenkaas
Zo maak je het
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit een soeppan met olie en fruit de ui twee minuten aan. Voeg de knoflook, komijnzaad en chilivlokken toe en bak nog twee minuten.
Voeg vervolgens de zoete aardappels toe in de pan en schenk de groentebouillon erbij. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een beetje geitenkaas toe voor een romigere soep.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.