[print_link]
Na het succes van de groenteballetjes, wilde ik een nieuwe variant proberen. Meteen wist ik dat dit balletjes van zoete aardappel en spinazie moesten worden. En als er eenmaal een recept in mijn hoofd zit, dan moet het er komen en snel ook.
Als vegetarier mis ik totaal geen vlees of ook maar iets wat daar op lijkt, maar soms mis ik wel even iets spannends in mijn maaltijd. Groenteballetjes, of deze heerlijke balletjes van zoete aardappel, geven net even dat extra’s aan je maaltijd. Maar dat niet alleen, je krijgt ook nog eens een extra portie groenten binnen, ze vullen goed en zijn heel erg lekker!
Dit heb je nodig (10 balletjes)
1 zoete aardappel
100 gram verse spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 el tijm
snuf chilivlokken
Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook de zoete aardappel in 10 minuten gaar en laat uitlekken. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met olie en fruit de ui, knoflook en kruiden 5 minuten aan. Haal uit de pan en zet even apart.
Laat in dezelfde pan in ongeveer 2 minuten de verse spinazie slinken. Druk vervolgens het vocht eruit in een vergiet, anders worden de balletjes te nat en vallen ze uit elkaar.
Doe de zoete aardappel in een kom en prak dit een beetje met een vork. Het hoeft geen gladde puree te worden. Voeg de gebakken ui, knoflook, kruiden en de spinazie toe en meng met een vork door elkaar. Voeg eventueel nog wat komijn toe. Zet de kom vervolgens een half uurtje in de koelkast, dit zorgt ervoor dat je er beter balletjes van kunt vormen.
Haal het mengsel uit de koelkast. Maak je handen een beetje nat met koud water en draai balletjes van het mengsel. Verarm een koekenpan met olie en bak de balletjes voorzichtig aan alle kanten mooi goudbruin.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.