[print_link]
Eindelijk weer een nieuwe soep op de blog! Zoete aardappel-wortel soep met massala, tofu en kikkererwten. Een heerlijke vullende soep met een Indiase touch door de massala. Met deze soep kun je je lekker opwarmen na een koude herfst- of winterdag.
De combinatie van smaken maken deze zoete aardappel-wortel soep zó lekker. Zoet door de aardappel en wortel, kruidig en een beetje pittig door de specerijen en kruiden en een lekkere bite door de kikkererwten en crispy tofu. Daarnaast is de soep ontzettend voedzaam en helemaal plantaardig (vegan dus!)
Deze soep is (zoals alle soepen) makkelijk en snel gemaakt in één pan. perfect voor een doordeweekse dag. Serveer met een lekker stuk vers brood.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
2 sjalotjes of 1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
300 gram zoete aardappel ( 2 á 3 stuks)
150 gram wortels
750 ml groentebouillon
1 klein blikje kikkererwten (150 gram)
1 pak tofu (ongeveer 300 gram)
1 flinke theelepel garam massala
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel paprikapoeder
halve theelepel kurkuma
peper
Toppings
pompoenpitten
peterselie of koriander
Serveer met brood
Zo maak je het
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Maak de wortels schoon en schil de zoete aardappel. Snijd de aardappel en wortel in stukjes.
Verhit een soeppan met een scheut olijfolie en fruit de uit een minuut aan. Voeg vervolgens de knoflook, peper en alle kruiden toe en bak een minuut aan. Voeg nu de aardappel en wortel doe en bak 5 minuten op laag vuur aan.
Maak 750 ml groentebouillon van een blokje en voeg toe aan de pan. laat de soep 15 min op laag vuur rustig koken.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes. verhit een koekenpan met een klein beetje olijfolie en bak de tofu in 1 minuten aan beide kanten bruin en een beetje knapperig. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met water.
Pureer de soep fijn met een staafmixer en voeg de kikkererwten en gebakken tofu toe. Verwarm de soep nog 2 minuten.
Serveer de zoete aardappel-wortel soep in de kommen, bren op smaak met nog wat peper en garneer met pompoenpitten en peterselie (of koriander). Serveer met brood.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.