[print_link]
Je kent vast wel de bakken kant en klare aardappelsalade uit de supermarkt. Ik vind een aardappelsalade heerlijk, vooral bij de BBQ of voor in het park op zomerse dagen. Maar die kant en klare variant vol met ongezonde vetten, suiker en weet ik veel wat voor ’troep’ er nog meer aan toegevoegd is, eet ik echt niet.
Zoete aardappelsalade
Probeer deze gezonde variant eens, gemaakt van zoete aardappel en een super simpel homemade sausje van yoghurt en mosterd.
Heerlijk om te serveren bij de BBQ, in het park of gewoon lekker binnen als bijgerecht wanneer het weer even tegen zit.
Dit heb je nodig
3 zoete aardappelen
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
1 lente ui
1 teen knoflook
100 ml (2 el) yoghurt
1 tl mosterd
verse bieslook
1 el olie
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd in grote stukken. Kook de aardappels 5 a 7 minuten. Giet de aardappelen af en laat ze even afkoelen.
Hak de knoflook fijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de aardappel en de knoflook over. Strooi de tijm en paprikapoeder over de aardappelen en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven en schep ze op de helft even om.
Snijd ondertussen de lente ui in ringen, en maak in een kommetje een sausje van de yoghurt en mosterd.
Haal de aardappels uit de oven en laat ze even afkoelen. Meng in een schaal de aardappels, lente ui en verse bieslook met een grote el yoghurtsaus.
| Dit recept is ontwikkeld voor de Healthbox van de maand Juli in samenwerking met Healthbox.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.